Biografi om Tim "Avicii" Bergling släpps nästa år

2:15 min

Nästa år kommer en ny biografi om svenska dj-stjärnan Tim "Avicii" Bergling liv som svenske journalisten Måns Mosesson håller på att arbeta med.

I dagarna var det ett år sedan beskedet om Aviciis död kom och sorgen efter världsstjärnan var enorm och många har sökt svar hur det kunde sluta så tragiskt.

En av dem som tidigt i Tim "Avicii" Berglings karriär intervjuade honom var Sveriges radio P3:s musikredaktör Linda Nordeman.

Hon berättar om bilden av Tim Bergling i Sverige och världen, hur han fokuserade på att möta sin publik i framförallt musiken och om att hans instagramkonto kanske ger en lite annan bild än den alla känner till.

I ett pressmeddelande berättar Måns Mosesson om arbetet:

– Det är en otrolig ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv, säger Måns Mosesson. Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i.