Södra länken öppen igen efter strömavbrott

1:03 min

Under onsdagsmorgonen stängdes infarterna till Södra länken på grund av ett omfattande strömavbrott. Även reparatören fastnade i bilköerna. Vid 09.40 kunde tunnlarna öppnas igen.

Trafikverket tog beslutet att stänga tunnelsystemet av säkerhetsskäl tills strömmen var tillbaka. Det fanns länge ingen exakt prognos eftersom reparatören fastnade i köerna.

Strömmen kom tillbaka för nästan alla abonnenter i Globenområdet vid 8:45, men inte för Södra Länken. Först vid 09:40 kunde tunnelsystemet öppnas igen.

Trafikverket flaggar för kraftiga trafikstörningar runtom i Stockholmsområdet, och en risk för att det håller i sig under dagen.

Som följd av de stängda tunnlarna var det väldigt långa köer på infarterna mot Stockholm och på gatorna i Årsta och Älvsjö.

– Folk kör hur som helst nu. Jag såg nyss en mamma med barnvagn som höll på att bli påkörd av en MC, på cykelbanan, säger en lyssnare till P4 Stockholm.

Södra länken är hårt belastad varje morgon. Tunnelsystemet binder ihop Nynäsvägen, Huddingevägen och Värmdöleden med E4/E20 och Essingeleden och tusentals bilar passerar tunnlarna dagligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista