Upprörda röster på möte om värmeverk i Lövsta

1:59 min

Det blev ett mycket välbesökt och tidvis stormigt samrådsmöte kring planerna på bygget av ett stort värmeverk i Lövsta i Hässelby. Uppemot 300 personer hade kommit till mötet på onsdagskvällen.

Samrådesmötet som hölls i Vällingby teater hade kraftbolaget Stockholm Exergi och Stockholms stad kallat till. Det var massor av frågor och frågestunden fick utökas kraftigt eftersom det vid flera tillfällen nästan blev slagsmål om mikrofonen.

Trots att Stockholm Exergi och stadsbyggnadskontoret försökte förklara ärendet i detalj och svara på frågor var det långt ifrån alla som blev mycket klokare  av de svar som gavs.

– Det blev inte mycket klarare av det här. Man saknade de ansvariga politikerna och vårt bestämda intryck är att de som var här aldrig varit på platsen i Lövsta, säger Hässelbyborna Carina och Bosse Hillerhag.

Den tidvis upprörda stämningen eldades på ytterligare av Aktionsgruppen Rädda Lövstabadet med en namninsamling med 2 000 underskrifter som lämnades över.

– Allra helst hade vi velat få var raka besked från de som beslutar om det här, sa en missnöjd Katarina Sjöqvist som ville att de ansvariga skulle ha varit på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista