Anställd på arbetsförmedlingen – nu måste han själv söka jobb

1:27 min

Arbetslösheten i Södertälje är högre än i resten av länet. Rahim Gadzhaev är anställd på arbetsförmedlingen i Södertälje, men har nu hamnat i samma situation som klienterna han möter.

Arbetslösheten i Stockholms län är i stort sett oförändrad sedan förra året, och ligger i dag på 5,7 procent. I Södertälje kommun ser det däremot sämre ut, där arbetslösheten ligger på 10,6 procent.

Rahim Gadzhaev jobbar som assistent på arbetsförmedlingen i Södertälje. Men på grund av nedskärningarna inom arbetsförmedlingen står han snart utan jobb, och söker nu intensivt efter ett nytt:

– Jag får hela tiden meddelande att "tyvärr vi har gått vidare med en annan kandidat", berättar Rahim Gadzhaev.

Rahim pluggar samtidigt på distans till elevassistent, men trots elva veckors praktik så har han haft svårt att knyta kontakter och få napp på sina jobbansökningar. Rahim är utbildad konstnär och säljer en del tavlor från sina utställningar, men den inkomsten räcker inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista