Sollentunaelevernas klimatförslag: Cykla ut skolmaten

1:56 min

Gratis SL-kort för alla elever året runt och mattransporter ut till skolorna med cykel i stället för lastbil. Det är två av förslagen som femteklassarna i Sofielundsskolan i Sollentuna lämnade till kommunpolitikerna.

Femteklassarna från Sofielundsskolan i Sollentuna gick över till kommunhuset i centrala Sollentuna med en rad förslag för hur kommunen kan förbättra klimatet.

Några av förslagen handlade om hur man kan minska skadliga utsläpp under transporten av skolmaten. Det handlar bland annat om gratis SL-kort till alla barn i kommunen och att börja cykla ut maten till skolorna i stället för att köra ut maten med lastbil.

Utbildningsnämndens ordförande i Sollentuna, Soley Aksöz Lithborn (M), säger att hon uppskattar idén men att hon inte tror på förslaget med att cykla ut maten.

Bland annat eftersom hon tror att hela Sollentuna kommun skulle bli full av cykelkärror om maten lastades i vagnar som kopplades till cyklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista