Kaotisk vecka väntas i Stockholmstrafiken

1:54 min

I dag inleds en stökig vecka i Stockholmstrafiken. Mellan den 10 och 15 juni väntas bland annat statsbesök, motionslopp och studentflak. Polisen uppmanar att lämna bilen hemma.

Räkna med en rörig vecka i trafiken runt om i Stockholm. Flera evenemang är planerade mellan måndag till lördag.

Polisens rekommenderar att lämna bilen hemma under hela veckan och istället resa med kollektivtrafiken.

– Det kommer verkligen bli kännbart för Stockholms bilister. Så vi uppmanar folk att framför allt planera resan, säkerställ att du har god tid på dig och var medveten om att du kan fastna i trafiken, säger Per Edqvist polisinspektör i Stockholm

Studentflaken fortsätter att rulla ut på gatorna och flera konserter hålls under veckan. På tisdag är det utdelning av Polarpriset, samma dag är också första tävlingsdagen av två för Blodomloppet på Djurgården.

På torsdag startar en konferens i City med många besökare och där är Barack Obama en av talarna. Samma dag startar Stockholm Horse Week på Stadion och det är är en löpartävling runt Riddarfjärden.

Slutligen kommer också Sydkoreas president, Moon Jae-in, på statsbesök 14-15 juni. Det är alltså på fredag och lördag, det innebär eskorter och avstängningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista