Över hundra år gamla kärleksbrev hittade vid slottet

1:36 min

På yttre borggården vid Stockholms slott hittades en flaska med sju kärleksbrev som är över hundra år gamla. Nu söker personalen efter mer information.

På grund av fuktskador påbörjades ett dräneringsarbete vid slottet. Under tiden hittades en gammal glasflaska innehållandes sju kärleksbrev daterade år 1900.

– Det var en glasflaska, ett rätt vanligt fynd, men sen började jag kika på den och såg att det fanns någonting i. Det var brev, säger arkeologen Jonna Sarén Lundahl.

Tre av breven är skrivna av en person vid namn Nanny. Fyra av dem är adresserade till henne. Bland annat från en Adolf, som är olyckligt kär i henne:

Älskade Nanny. Jag fattade pennan i hand för att skriva några rader till dig, min älskade Nanny. Men nu kan jag tro att jag inte får sätta älskade.

Nu eftersöks mer information om Nanny, Adolf och de andra personerna som figurerar i breven, säger slottsfogden Erik Kampmann.

– Vi hoppas kunna ställa ut det här på Stockholms slott under några månader. Det skulle kunna bli en fin berättelse om vi får veta mer om de här människornas öden.

Vet du något mer så kan du höra av dig till slottet, mejla på info@royalcourt.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista