Känslofyllt men mållöst mellan AIK och Malmö

1:32 min

Skåningarna drygar ut serieledningen efter 0-0 mot AIK i på nationalarenan.

Domaren Stefan Johannesson gjorde idag sin 341:a allsvenska match. Med det är han nu den domare som dömd flest matcher i Sveriges högsta fotbollsserie genom tiderna. Som present fick han en riktigt svettig match – temperatur, händelse och känslomässigt.

Chansmässigt var Malmö närmast ledningen i den första halvleken. I den 29:e minuten nådde Anders Christiansens frispark fram till Franz Brorsson som nickskarvade bollen i kryssribban.

Det var tufft spel och klagomål över uteblivna åtgärder från domarteamet matchen igenom. I första halvlek ville AIK han en frilägesutvisning efter att Arnor Traustasson dragit ner Sebastian Larsson och några minuter senare var Malmöiterna ursinniga efter en i deras ögon utebliven straff.

Duellerna mellan storstads-antagonisterna förde tankarna tillbaka till fjolårsmötet på samma arena. Då kvitterade Sebastian Larsson på en frispark i slutskedet och firade framför bortabänken. I slutskedet av den här matchen fick han ett nytt fint frisparksläge, men utan resultat.

Matchen slutade mållös och därmed oavgjord. De fyra senaste mötena mellan lagen har poängen fördelats lika.

Gladast är nog Malmö efter en poäng borta på Friends. Lagen stod mycket i sina positioner och var lite ängsliga, men planen tillät inte så bra spel i dag.

Malmö befäster sin serieledning som fortsatt är sex poäng före AIK, som kliver förbi Djurgården upp på andraplats. Båda har dock spelat två matcher mer än blåränderna.