Vändning i hovrätten: 24-åring frias för badkarsmord i Solna

0:33 min

Svea hovrätt frikänner en 24-årig man för badkarsmordet i Solna i fjol. Mannen hade åtalats för mord på en kvinna, som hittades drogad och drunknad i sitt vattenfyllda badkar förra våren.

Kvinnan hittades död i sitt badkar i april 2018, drunknad under kraftig påverkan av smärtstillande läkemedel.

I Solna tingsrätt dömdes mannen till 18 års fängelse. Rätten ansåg att det var klarlagt att 24-åringen injicerat en dödlig dos av läkemedlet i kvinnan med en spruta.

Men Svea hovrätt ändrar domen och frikänner mannen för åtalet för mord. Däremot döms mannen för bland annat grov kvinnofridskränkning och grovt vapenbrott. Påföljden blir fängelse i tre år och sex månader.

Hovrätten slår fast att mannen var i lägenheten den aktuella natten men anser att det inte går att bevisa att mannen gett kvinnan samtliga tabletter av läkemedlet.

Kvinnan polisanmälde mannen i mars 2018, men kom inte till det förhör som bokats in. Drygt en månad senare hittades hon död, drunknad i sitt badkar med en dödlig dos av smärtstillande medel i kroppen. Mannen ska innan dess ha trakasserat kvinnan i flera månader.

Kvinnans anhöriga överklagade tingsrättsdomen och ville se livstids fängelse. Mannen å sin sida ville frias från mordanklagelserna.