Fängelse för inblandning i pedofilnätverk

1:46 min

Under torsdagen föll domen mot ett omfattande övergreppsnätverk. Tre kvinnor och tre män döms till fängelse för bland annat för våldtäkt mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

En kvinna döms till sex års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Kvinnan ska ha fått två barn att posera och medverka i sexuella handlingar.

De två andra kvinnorna, som också gjort sig skyldiga till bland annat kränkande fotografering och barnpornografibrott, får sex respektive åtta månaders fängelse.

Männen i nätverket, som är mellan 40 och 51 år gamla, två och ett halvt, tre och ett halvt, respektive 6 års fängelse.

Två män som beställt materialet, en av de från Stockholms län, döms till fleråriga fängelsestraff för bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Männen och kvinnorna fick kontakt med varandra via dejting- och porrsajter. Efterhand har kontakterna utvecklats till att männen beställt poseringar eller övergrepp på barn i kvinnornas närhet.

Totalt har tolv barn identifierats i bevismaterialet som består av över 1 000 bilder och filmer. Brotten ska ha begåtts både utomlands och i Sverige.

– Det är unikt såtillvida att det är tre kvinnor som är producenter i ett och samma ärende. Men själva brottet är inte unikt, vi ser det hela tiden när vi utreder sådana här ärenden som handlar om live-streaming, säger Liz Berglund, utredare på polisens nationella it-brottscentrum.