Thomas Mattsson slutar som chefredaktör på Expressen

0:14 min

Thomas Mattsson lämnar sin post som chefredaktör på Expressen efter tio år.

Matsson har varit på tidningen sedan 1990-talet, och verkat som chefredaktör och ansvarig utgivare i tio år.

Nu lämnar han sin post och Klas Granström tar över som tillförordnad chefredaktör.

Jag vill tacka mina kollegor och Expressens ägare familjen Bonnier för att jag fick förtroendet att följa i så många stora publicisters fotspår”, säger Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

På sin blogg berättar Thomas Mattsson att han från och med klockan 12 på fredagen inte längre är ansvarig utgivare, tillika chefredaktör för kvällstidningen Expressen.

I texten berömmer han sina medarbetare på tidningen, där han började vid 19 års ålder, men passar också på att vara lite självkritisk:

"Jag har gjort mina missar, men behöver nog mer distans till denna dag för att reflektera över dem. Mitt sista stora beslut blev samarbetet med Aktuell Hållbarhet om att klimatutbilda 400 medarbetare och bilda en klimatredaktion om fem medarbetare. Det beslutet borde vi – jag! – förstås tagit än tidigare. Det ångrar jag", skriver han i bloggen.

Kulturchef Karin Olsson tar över som ställföreträdande ansvarig utgivare, skriver Mattsson på sin blogg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista