AIK stänger klackläktaren i protest

2:08 min

AIK fotboll väljer att stänga sin klacksektion i torsdagens match i kvalet till Europa League. Det som en markering mot polisens beslut att kraftigt begränsa publikkapaciteten.

Till torsdagens match mot moldaviska Sheriff Tiraspol har polisen beslutat att AIK får sälja 2 750 biljetter till sin klackläktare på Norra stå.

Det är den största publikbegränsningen någonsin enligt AIK, som därför väljer att stänga klacksektionen helt till matchen.

– Vi vänder oss mot polisens tillämpning av villkorstrappan. Vi får tunna motiveringar från polisen till besluten, säger AIK fotbolls vd Jens T Andersson.

Enligt honom är det användning av pyroteknik på läktaren som ligger till grund för polisens beslut.

– Vi tror inte att publikbegränsningar är en framkomlig väg för att uppnå säkra och uppskattade arrangemang. Jag upplever polisens tillämpning av villkorstrappan som kontraproduktiv – den har skapat massivt motstånd mot polisen vilket gör att det brinner mer pyroteknik nu än tidigare, säger Jens T Andersson.

Till söndagens allsvenska match mot Kalmar har polisen meddelat att 3 000 biljetter får säljas till klacken – också det klart mindre än vid tidigare allsvenska matcher.

P4 Stockholm har sökt polisens tillståndsenhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista