Asap Rocky döms till villkorlig dom

0:54 min

Den amerikanske världsartisten Asap Rocky döms till villkorlig dom för misshandel, meddelar Stockholms tingsrätt.

Rätten anser inte att det rört sig om nödvärn utan att de tre misshandlat en man med slag och sparkar. Tingsrätten bedömer även att det inte finns bevis för att en flaska använts vid misshandeln.

Det var i början av juli som den världskända artisten Asap Rocky var i Sverige för att spela på festivalen Smash på Stockholms stadion.

Dagen innan hade filmer spridits i bland annat sociala medier som visade en konfrontation mellan Asap Rocky med sällskap och två unga män på en gata i centrala Stockholm.

Dagen efter konserten anhölls Asap Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, och två andra män misstänkta för misshandel mot en 19-åring.

Den 25 juli meddelade åklagare Daniel Suneson att Mayers och de två andra männen åtalas för misshandel av normalgraden.

Rättegången pågick under tre dagar och avslutades med att Rakim Mayers och de två andra männen försattes på fri fot. Mayers och sällskapet återvände till USA efter en månad på Kronobergshäktet.

Den målsägande 19-åringen får skadestånd för kränkning och sveda och värk, men med ett lägre belopp än de 139 700 kronor han begärt. Målsägande får 10 000 kronor för kränkning och 2 500 kronor för sjukhusvistelse efter misshandeln.

Enligt Rakim Mayers försvarsadvokat, Slobodan Jovicic är besviken på domen men säger att det ännu inte finns planer på att överklaga domen.

– Det är ett beslut som bäst tas med huvudet kallt, säger Slobodan Jovicic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista