Stor sorg när Ndella Jack begravdes

1:39 min

På onsdagen begravdes 18-åriga Ndella Jack i Älta i Nacka. Hon sköts till döds i en lägenhet i Råcksta i Vällingby för två veckor sedan.

Polisen misstänker att en anhörig till Ndella var måltavla vid skjutningen och att samma person var målet i söndags då två personer skottskadades i Nacka.

Amina Ceesay har känt Ndella Jack i hela sitt liv och säger att de var som syskon. De var i ett Facetime-samtal när någon sköt mot Ndella Jacks bostad.

– Jag hörde skottljud och så vändes kameran. Sedan sa hon ring ambulansen och det var då jag snappade upp allt och la på och larmade, säger Amina Ceesay.

– Hon hade många planer, hon skulle läsa kriminologi, hon skulle göra högskoleprovet men nu blir det inget med det, säger Ndellas mamma Oulimata Ba.

Hon säger att hon pratade med sin dotter flera gånger om dagen och har svårt att förstå att hennes dotter inte lever längre. Sista gången de pratade kom de överens om att de skulle ses till helgen.

– Hon skulle komma till mig på söndag. Jag skulle lära henne att göra en speciell mat, säger Oulimata Ba.

Amina Ceesay säger att något måste göras för att stoppa skjutningarna.

– Hur många fler ska behöva dö för att det ska ske en förändring? De nära och kära sitter kvar med en sorg som inte går att beskriva, säger Amina Ceesay.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista