Tung förlust för Djurgården

1:41 min

Kopparbergs Göteborg kom till Stockholm och mötet med Djurgården med två förluster i bagaget, senast mot serieledande Rosengård.

Gästerna gick upp i en 2–0-ledning tidigt i andra halvleken. Hemmalaget svarade med en reducering i 68:e minuten men glädjen och spänningen blev inte långvarig. Minuten efter Djurgårdens mål fick bortalaget straff och Elin Rubensson satte 3–1 som också blev slutresultatet.

Med ett späckat spelschema den senaste veckan spekulerades det innan matchen om Kopparbergs Göteborg mäktade med ett pressat Djurgården på bortaplan. Och det dröjde till 39:e minuten innan gästerna kontrade in 1–0, efter ett missat frisparksläge för Djurgården i offensiv zon. En riktig kalldusch för hemmalaget som hade ett klart övertag i första halvleken med många fina chanser.

Både hemmalaget Djurgården och gästande Kopparbergs Göteborg spelade för viktiga poäng i damallsvenskan. Kopparbergs Göteborg siktar mot en topplacering och fortsatt spel i Champions League, Djurgården kämpar för att hålla sig kvar i den allsvenska serien. Djurgården är kvar på nedflyttningsplats med fyra matcher och tolv poäng kvar att spela om.