Konkurshot mot Thomas Cook

”Svenska resenärer behöver inte oroa sig”

1:27 min

Den brittiska resejätten Thomas Cook, som bland annat äger svenska Ving, riskerar att gå i konkurs om företaget inte får in 2,2 miljarder kronor inom kort. Men enligt kommunikationschef Fredrik Henriksson behöver svenska resenärer inte oroa sig.

– Som svensk resenär så ska man alltid känna att när man bokat en resa med Ving så ingår ju alltid en resegaranti. Man omfattas av paketreselagen. Där har man en trygghet redan från start när man bokar med oss. Sedan förstår jag ju att man kan bli orolig av den breda rapporteringen om Thomas Cook, säger Fredrik Henriksson.

Det var på fredagen som resejätten Thomas Cook, med 22 000 anställda världen över, meddelade att man behöver få in motsvarande 2,2 miljarder kronor för att undvika konkurs.

Och enligt brittiska Sky News så har resejätten kallat till ett krismöte med aktieägare under söndagen för att nå en lösning.

Om inte en lösning nås, så kan konkursen bli ett faktum redan under söndagen.

Och enligt brittiska medier har luftfartsmyndigheten redan börjat förbereda sig inför en konkurs.

Men Fredrik Henriksson säger att han inte är orolig, även om situationen är komplex.

– Det är ju fullt fokus på att få den här rekapitaliseringen i hamn. Det är en komplex process, det är väldigt många inblandade parter men det är fullt fokus på att få den i hamn så snart som möjligt, säger Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson.