Tre explosioner i Stockholms län under samma natt

1:35 min

Det har inträffat tre explosioner runt om i Stockholms län under natten mot torsdag. En detonation skedde på Nytorgsgatan på Södermalm i Stockholm klockan två.

Klockan 01:04 fick polisen larm om att det ska ha skett någon form av explosion vid en hembygdsgård i Vaxholm.

02:19 inkom larm om en detonation på Nytorgsgatan på Södermalm. Polisen har haft bombtekniker på plats men vet ännu inte vad explosionen beror på.

– När vi kontrollerar det så kan vi konstatera att det är en port som har blivit utsatt för en explosion. Där är det skador på porten och krossade rutor även på angränsande gatunummer, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Klockan 02:47 fick polisen larm om att något exploderat vid Sankt Afrems kyrka i Geneta. Explosionen inträffade precis när räddningstjänsten var på plats i närheten för att släcka ett antal bilbränder.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats vid någon av explosionerna. Polisen har inlett tre separata förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi håller naturligtvis på och utreder samband och det är i nuläget alldeles för tidigt att uttala sig om det finns några kopplingar mellan de tre ärendena, säger Ola Österling.