Stockholmspartiet stoppar privatisering

Upphandlingen av parkeringsövervakningen i Stockholm har stoppats. Det är Stockholms-Partiet som gått emot de borgerliga partierna i gatu- och fastighetsnämnden. Även utförsäljningen av hyresrätter i innerstan kan komma att stoppas upp. Det är en direkt följd av att koalitionen i Stockholms stadshus sprack igår säger Svante Linusson, Stockholmspartist i gatu- och fastighetsnämnden.
Igår eftermiddag som Stockholmspartiet lämnade fyrpartikoalitionen som styrt i Stockholm sedan förra valet. Anledningen var att moderaterna gjort upp med Vägverket om att den omstridda trafikleden Norra Länken ska dras i tunnel under Nationalstadsparken något som enligt stockholmspartiet kan skada parken. Nu är Stockholms-Partiet inte längre tvunget att komma överens med de borgerliga partierna ... och det första exemplet på det kom redan igår kväll då partiet gick med oppositionen och sa nej till att privatisera parkeringsövervakningen i fler stadsdelar i Stockholm. Svante Linusson säger att det finns fler frågor där partiet nu kan stoppa de borgerligas förslag, ett är försäljningen av allmännyttans hyreslägenheter i innerstaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".