NY P4-KANAL

Så såg det ut från premiären för P4 Södertälje

1:03 min

Fredag morgon var det världspremiär för P4 Södertäljes morgonprogram! Vi hade gäster, vimmel och Nano spelade live. Och redaktionen fylldes med intresserade besökare.

Bildspel: Kolla in invigningen

I dag fredag var det premiär för morgonprogrammet i Södertälje som leds av Hugo Wennström med sidekick Gabriella Alan, som båda bor i Södertälje.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda lokala sändningar från Södertälje. Vi kan nu bevaka Södertälje, Botkyrka och kommunerna runt omkring mycket bättre än tidigare, säger Lena Tideström-Sagström, chef för P4 Stockholm.

På plats var såklart även våra livereportrar och nyhetsuppdaterare med ett fullmatat program med livemusik, direktrapporter från Södertälje, intervjuer och mingel med gäster samt trafikrapporter med fokus på Södertäljeområdet.

Redaktionen fylldes fort av intresserade besökare och vid entrén på Järnagatan 6B bjöds förbipasserande på kaffe och bullar. Inne i grannlokalen spelade Nano live inte mindre än tre gånger. Nano var dessutom P4 Södertäljes allra första gäst i studion.

Bland annat fanns Sveriges Radios vd Cilla Benkö på plats och Studio 1 och Mikael Kulle livesände från Södertälje med bland annat Boel Godner (S) som gäst.

Så lyssnar du på P4 Södertälje

P4 Södertälje går att höra på tre olika frekvenser:

  • 97,6 eller 99,6 över Södertälje och på 93,8 i hela Stockholmsområdet
  • Självklart hör du oss på sajten sr.se/sodertalje samt i appen Sveriges Radio Play.
  • Här är en guide för hur du väljer P4 Södertälje i appen

Morgonprogrammet sänds varje vardag mellan 06.00-10.00. Därefter tar P4 Stockholm över med sina ordinarie sändningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.