Kriminalvårdare dömd för misshandel av sexbrottsdömd läkare

0:48 min

I maj dömdes läkaren till tio års fängelse för våldtäkt och övergrepp mot barn som bland annat ska ha skett via den digitala läkartjänsten Kry. Nu har en kriminalvårdare på Kronobergshäktet dömts för misshandel av läkaren.

Det var när den dömde läkaren satt häktad på Kronobergshäktet förra hösten, som kriminalvårdaren enligt domen ska ha tagit ett grepp om halsen på honom och tryckt ned honom på en säng. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Det hela ska ha skett efter att läkaren pekat finger åt kriminalvårdaren, som nu döms av Stockholms tingsrätt till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 10.000 i skadestånd. Han förnekar våld.

Tingsrätten anser att det är en försvårande omständighet att kriminalvårdaren har haft en förtroendeposition i förhållande till läkaren.

Domen har överklagats av båda parter. Det var i maj som den så kallade "Kry-läkaren" dömdes för fyra fall av grov våldtäkt mot barn och för 46 fall av grova sexuella övergrepp mot barn i olika delar av landet.