MUSIKPLATS STOCKHOLM

Alessandra till Musikplats Stockholm

0:53 min

Musikplats Stockholm gästas av låtskrivaren och producenten Alessandra som prisats med Denniz Pop Awards. Efter jobb med gänget bakom Rihanna satsar hon på en egen artistkarriär.

Tove Lo, Max Martin, Andreas Carlsson, Laleh och de andra i juryn för Denniz Pop Awards lyfte fram Alessandra Günthardt som vinnare i klassen Årets nykomling 2016. Sedan dess har hon skapat musik för artister som Iggy Azalea och jobbat med Rihannas producent Alex da Kid.

Nu satsar Alessandra på en egen artistkarriär och är aktuell med sin debut-EP If I Was Brave.

– Jag har väntat länge på det här. Nu gör jag min egen grej och det känns naturligt, säger hon till P4 Stockholm i en intervju.

Stockholmsbaserade Alessandra Günthardt är uppvuxen i Schweiz, Frankrike och Sverige. Hon tog sina första sånglektioner som 10-åring och lärde sig sedan att spela gitarr. På musikskolor i Sverige studerade hon senare till låtskrivare och vid sidan av sitt eget skapande har Alessandra jobbat med Popkollo för att inspirera unga tjejer att utveckla sitt musicerande.

– Ta chansen att uppleva den här direktsända spelningen på plats i vår musikstudio. Det är en sådan där spelning man bara inte får missa, säger programledaren och producenten Fredrik Eliasson.

Musikplatskonserten med Alessandra äger rum fredag 6 december klockan 11.33-12.00 (Obs! Tidigare konsert denna fredag med anledning av en tablåändring i P4). Mer information finns i vår Konsertkalender. Gratis inträde.

Mer Musikplats Stockholm