Jourcentraler i drabbade områden

De drabbade stadsdelsförvaltningarna Rinkeby, Kista och Spånga-Tensta inrättade jourcentraler för att kunna ta emot samtal från strömlösa invånare.
Men det var inte så många som hörde av sig under natten. - Det har varit väldigt lugnt, ytterst få har ringt, berättar Christer Wohlfarth, säkerhetssamordnare på Kista stadsdelsförvaltning, för TT. Han väntade dock fler samtal under morgontimmarna, när människorna började vakna till en ny, strömlös dag. Claes Hermansson på jouren i Rinkeby berättar att några personer har ringt och undrat om skolor och dagis har öppet. - Skolor, förskolor och fritidshem har öppet som vanligt. Det enda som kan bli problem är ju maten. Vi får leveranser från ett storkök i Tensta, och de har ju också strömavbrott, säger Claes Hermansson. - Men vi löste det förra gången och det tror jag vi kommer att göra den här gången också. Det blir nog filmjölk och den typen av mat. Det var inte många, kanske bara en handfull oroliga, som hade ringt larmnumret 112 under natten. Polisen hade inte fått några rapporter om incidenter med anledning av elavbrottet. Storstockholms lokaltrafik (SL) räknar med att tågen på tunnelbanans blå linje kommer att gå efter reducerad tidtabell under torsdagsmorgonen, med tio minuter mellan tågen även under rusningstid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".