Fotbolls-VM lockar till storspel

Intresset för fotbolls-VM är glödhett och Svenska Spel räknar med att omsätta upp mot 150 miljoner kronor under juni månad. En satsad hundralapp på favoriten Brasilien gav enligt torsdagens notering hos Svenska Spel knappt fem tillbaka.
Mest betrodda lag efter Brasilien var Argentina och Italien. Oddset för det svenska laget låg på drygt 22 gånger pengarna. - Intresset för att spela på våra olika VM-spel är rekordhögt och det ökar hela tiden, säger Svenska Spels marknadschef Per Kotschack. - Det gäller främst spelet på Oddset, där Lången överlägset toppar av alla spelformer. Han räknar med att samtliga spel på fotbolls-VM kan bli så högt som 150 miljoner kronor. Sverige deltagande drar - Det blir ett rekordhögt spelande och det höga intresset beror till stor del på att Sverige är med, säger Per Kotschack. - Det spelas intensivt på just Sveriges matcher. Favoriter till VM-titeln är enligt spelarna Brasilien, Argentina och Italien. Oddset för Brasilien, Argentina och Italien stod på fredagen i knappt fem gånger pengarna. Sverige hamnar enligt Per Kotschack i mitten och enligt Svenska Spels odds på fredagen skulle en svensk VM-seger ge drygt 22 gånger pengarna. Ronaldo tippad skyttekung Bland möjliga skyttekungar toppar Ronaldo och Raul listan. Här stod deras odds på omkring 9,40 gånger pengarna respektive 10,80 gånger pengarna. Som en jämförelse med hockey-VM är spelandet på fotbolls-VM tio gånger större. Förra året ökade spelandet i Sverige kraftigt. Omsättningen för Svenska Spel steg med knappt 12 procent till 15,5 miljarder kronor och hittills i år har Svenska Spels omsättning ökat med fyra procent. - Samtliga av vår spel har ökat i år, säger Per Kotschack. (TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".