Digital-TV med förhinder i Nynäshamn

Det finns en oro i Nynäshamn för att delar av befolkningen inte ska kunna se på TV, när digital-TV kommer till kommunen om drygt ett år.

Senast i maj 2007 släcks det analoga, alltså det nuvarande, TV-nätet i Nynäshamn med omnejd.

Statliga Teracom, som sköter utbyggnaden av det marksända digital-TV-nätet, säger att det finns många områden i Nynäshamns kommun som kommer att få svag eller ingen täckning alls för digital-TV.

Och det gäller inte bara glesbygden, utan framför allt delar av Nynäshamns tätort, eller delar av Estö, Gröndal och delar av centrum och Stora Vika.

Teracom jobbar med frågan men ger inga garantier för att alla kommer att kunna se TV efter maj 2007.

Kommunledningen i Nynäshamn är orolig och har varit i kontakt med regeringens digital-TV-kommission, men utan resultat. Kommissionen hänvisar till Teracom.

Kommunstyrelsen i Nynäshamn har nu beslutat att skriva till Vvd:n för Teracom för att höra vad bolaget kan göra för att det nya TV-systemet ska få bättre täckning.

Når man ingen framgång, så återstår bara för många Nynäshamnsbor att själva ordna sin TV-mottagning via kabelnät, satellit eller bredband.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".