Vänsterbudget för Stockholm

Vänsterpartiet i Stockholm vill sätta stopp för privatiseringar, bygga fler hyreslägenheter och höja kvinnors löner. Det framkom när vänsterpartiet för en stund sedan presenterade sin budgetinriktning för nästa år.
Minska klyftorna är titeln på det ekonomiska program som vänsterpartiet i Stockholm går till val på. Och de klyftor som ska minskas är bland annat löneskillnaderna mellan män ock kvinnor. Därför vill vänsterpartiet att kommunen ska inrätta särskilda kvinnopotter, för att höja lönerna inom kvinnodominerade låglöneyrken bland kommunens anställda. Mindre dagisgrupper Partiet vill också minska barngrupperna i barnomsorgen - högst tolv barn i småbarnsgrupperna och 15 per grupp för de lite äldre dagisbarnen. Skolpengen har spelat ut sin roll, skriver vänsterpartiet som anser att systemet med skolpeng är orättvist och ska ersättas av ett fördelningssystem som följer barnens behov. Vidare vill partiet sätta stopp för privatiseringar av kommunala verksamheter och dessutom se till att kommunens egna bostadsbolag bygger fler hyreslägenheter. Skattehöjning En del av de här förslagen kostar naturligtvis pengar och därför vill vänstern i Stockholm höja skatten. Hur mycket är inte preciserat i programmet men vänsterpartioets gruppledare Margareta Olofsson säger till Radio Stockholm att det handlar om minst 50 öre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".