All vård och omsorg under samma nämnd i Norrtälje

I Norrtälje kommun kommer all vård och omsorg, även den akuta vården, att skötas av en enda nämnd, från och med nyår. Det är Norrtälje kommun och landstinget som samarbetar i nämnden.

- Nu kommer vi att samordna hela verksamheten och sätta patienten och omvårdnadstagaren i centrum, säger oppositionsrådet i Norrtälje, socialdemokraten Håkan Jonsson.

Han är ordförande i den nya nämnd för sjukvård och omsorg i Norrtälje som ska börja gälla från första januari 2006. I nämnden sitter representanter från kommunen och Stockholms läns landsting.

Håkan Jonsson tror att vården kan bli bättre när det är en och samma budget som gäller i vården.

Under hösten har det varit turbulens om vårdfrågor i Norrtälje kommun. Dels anmärkningar från Länsstyrelsen  om äldrevården, dels har patienter inom hemsjukvården protesterat mot landstingets upphandling av hemsjukvård. Ett danskt företag har vunnit upphandlingen. Ärendet är överklagat till Kammarrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".