Fyra års fängelse för rån mot Svensk Kassaservice

Svea hovrätt fastställde idag domen mot den 46-årige man som rånade flera av Svensk Kassaservice kontor i södra Stockholm i augusti.

Mannen döms till fyra års fängelse för tre rån och ett rånförsök.

Det var i augusti i år som mannen rånade flera av Svensk Kassaservice kontor i södra Stockholm. Två av rånen riktades mot kontoret i Aspudden, ett mot kontoret i Liljeholmen. Mannen försökte också råna Svensk Kassaservice på Stockholms central.

Vid rånen hotade den 46-årige mannen med att spränga en bomb om han inte fick med sig pengar och vid två av rånen lämnade han också kvar föremål som senare visade sig vara bombattrapper. Den nu dömde mannen greps sedan polisen gått ut med en bild på honom som tagits av övervakningskameror.

Stockholms tingsrätt dömde mannen till fyra års fängelse i oktober. Enligt tingsrätten präglades rånen av en betydande hänsynslöshet, särskilt vid det andra rånet mot kontoret i Aspudden då en av de anställda för andra gången inom loppet av en vecka rånades av mannen.

Och Svea hovrätt fastställer alltså tingsrättens dom idag. Mannen hade velat ha ett kortare fängelsestraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".