Arena med plats för 25 000 ska ersätta Söderstadion

Stockholms stad släpper inte planerna på en stor arena i Globenområdet.

I dag har kommunstyrelsen sagt ja till att en arena med plats för 25 000 åskådare ska ersätta Söderstadion.

Men det ska också finnas möjlighet att bygga ut arenan till att ta dubbelt så stor publik.

Kristina Axén Olin är moderat oppositionsborgarråd i Stockholm.

-Det vi äntligen har bestämt är att ersätta Söderstadion med en fotbollsarena för Hammarby med en storlek på ungefär 25 000.

Socialdemokraterna och de tre borgerliga partierna i Stockholms kommunstyrelse kom idag överens om hur man ska fortsätta med planerna på en ny arena i Globenområdet.

Och beslutet innebär en snabbutredning av en ny fotbollsarena som ska ersätta Hammarbys hemmaplan Söderstadion och ha plats för omkring 25 000 åskådare.

Men samtidigt vill politikerna ha kvar möjligheten att ändra sig - att låta arenan bli dubbelt så stor och bli en så kallad multifunktionsarena.

Den möjligheten vill de alltså ha kvar trots att Svenska Fotbollförbundet nyligen meddelade att förbundet har finansiering klar för att bygga en sådan arena i Solna.

-Nu har vi ju inte sett det förslaget bli verkställt, och därför tycker vi att det är viktigt att ändå fortsätta att titta på Globen som ett alternativ. Men det är klart att Stockholm absolut inte kan ha två multiarenor, säger Kristina Axén Olin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".