Värdetransportrån på E4 vid Hölö

En värdetransport rånades tidigt i morse på E4 vid Hölö söder om Södertälje. Enligt polisen har rånarna avlossat automatvapen och tänt eld på två bilar, en på rånplatsen och en i Vagnhärad, men ingen har skadats fysiskt.

Det var strax efter klockan fyra i morse som en av Securitas värdetransporter prejades av vägen av två bilar. Två eller tre män klev ur bilarna och tvingade under vapenhot väktarna att kliva ur värdetransporten. De ska också ha avlossat skott i luften. Sedan sprängde rånarna upp sidan på värdetransporten för att komma åt innehållet.

Efter rånet satte rånarna den ena av bilarna i brand och använde den andra som flyktbil. Flyktbilen hittades senare i Vagnhärad, även den hade då satts i brand.

Det eventuella bytet kan inte ha varit särskilt stort, enligt Stefan Wikman, tillförordnad informationsansvarig på Securitas. Han säger till P1 morgon att de har nya rutiner som bland annat innebär att mindre summor pengar fraktas i transporterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".