Rånarjakten pågår ännu.

Länskriminalen tar över rånutredning

Polisen har ännu inga spår efter dom beväpnade rånare som tidigt imorse slog till mot en av Securitas värdetransporter vid Hölö utanför Södertälje.

Polisutredningen har nu tagits över av länskriminalen i Stockholm som har större resurser och erfarenheter av värdetransportrån än Södertäljepolisen.

Bevakningsföretaget Securitas överväger att börja använda anonyma fordon för värdetransporter, för att göra det svårare för rånare att identifiera bilarna.

- Ja, om vi beslutar att tona ner våra företagsemblem för att göra fordonen lite mer anonyma, så är det naturligtvis på grund av att vi anser att de skulle dra till sig blickarna mindre och på det sättet vara svårare för eventuella angripare och upptäcka och det skulle naturligtvis vara positivt för personalen, säger Stefan Wikman, informationsansvarig vid Securitas till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".