Kvinna dömd till fängelse för att ha drivit bordell

Två kvinnor från Ryssland har idag dömts för delaktighet i en bordellhärva i Norsborg i Botkyrka.

Bordellverksamheten avslöjades i april i år. De två kvinnorna döms för att ha tagit minst 13 unga flickor från Ryssland till Sverige och tvingat dem att utföra sexuella tjänster mot betalning.

Bordellverksamheten drevs under ett års tid från bland annat en lägenhet i Norsborg och en i Vårberg i södra Stockholm. Polisen avslöjade bordellverksamheten på Valborgsmässoafton, efter larm om ett lägenhetsbråk. Det upptäcktes snart att det rörde sig om en regelrätt bordell, med åtskilliga kunder.

Den 34-åriga kvinna som ledde verksamheten döms nu till 3 och ett halvt års fängelse för bland annat grovt koppleri.

Enligt åtalet ska hon ha tagit emot flickorna när de kom till Sverige och mot betalning ordnat lägenhet samt förmedlat och bokat sexkunder. Den andra kvinnan döms till villkorlig dom och 8000 kronor i böter för medhjälp till grovt koppleri. En 55-årig man var åtalad för samma brott, men frikändes idag av Huddinge tingsrätt.

Under utredningens gång har sammanlagt ett 20-tal män idetifierats som sexköpare. Av dessa åtalades fem för köp eller försök till köp av sexuella tjänster. Fyra av dem döms till böter på som mest 9000 kronor. Den femte åtalade sexkunden frikänns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".