Salles lax med räkpotatis 1 port

150 g lax ( för 3 personer ca 450g)
2 kokta potatisar
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin
150 g skalade räkor
färsk pepparrot
olivolja
flingsalt
peppar

Lägg laxen på en saltbädd i en ungsform. Pensla med pesto och strö över lite salt. Ställ den i ugnen på 200 grader i ca tio minuter (ca 20 min för 3 portioner), tills den är genomljusrosa.

Värm lite olivolja i en stekpanna. Klyfta den kokta potatisen och släng i tillsammans med en skivad vitlöksklyfta och rosmarin. Fräs på hög värme i några minuter, ta av pannan från värmen och tillsätt räkorna. Salta och peppra efter behag. Strö över några matskedar riven pepparrot.

Servera laxen och potatisen med en sallad och créme fraiche-såsen.
Créme fraiche-sås med dijonsenap
Blanda i en skål:
2 dl créme fraiche
1 msk ättika
1 msk dijonsenap
1/2 msk socker
hackad gräslök

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".