Stökig nyårsnatt i Stockholms län - en man knivskuren till döds

Det har varit en stökig nyårsnatt med mycket bråk och fylleri i Stockholms län, enligt vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. En man knivskars till döds i Märsta i Sigtuna. 

Händelsen i Märsta inträffade i samband med ett bråk på en fest. En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för mord alternativt dråp. Polisen kommer under dagen att arbeta vidare med förhör av vittnen till händelsen, enligt Norrortspolisen.

En man fick föras till sjukhus efter att ha hittats knivskuren i ansiktet och på överkroppen i ett trapphus i Vårby gård i Huddinge i natt. Mannens skador är enligt Michael Johansson, stationsbefäl på Södertörnspolisen, inte livshotande. En 30-årig man har anhållits i sin frånvaro, misstänkt för mordförsök.

Också i Södertälje beskrivs nyårsnatten som stökig. Polisen där utreder bland annat en våldtäkt och fyra personer har gripits efter att tillsammans med ett större gäng ungdomar ha trängt sig in på en privat fest i Ronna. De gripna är i 20-årsåldern och misstänks bland annat ha kastat in smällare, misshandlat personer och gett sig på bilar utanför festen, uppger Södertäljepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".