Danderyd stänger infartsparkeringar

Från den första mars kommer alla infartsparkeringar i Danderyds kommun att vara reserverade för Danderydsborna. Då stängs de två som ännu är öppna för alla. Därmed utestängs en lång rad pendlare från de norra länsdelarna.

I Danderyd finns idag fem infartsparkeringar, tre av dom är reserverade för Danderydsbor, och bilägaren måste ha ett speciellt parkeringstillstånd som visar att man bor i kommunen.

På övriga två infartsparkeringar är det möjligt även för andra att ställa sin bil, eftersom kommunen haft ett avtal med SL. Men avtalet går ut den 1 mars och kommer inte att förlängas.

Idag är det många pendlare från norra delen av länet som använder parkeringarna för att sedan kollektivt ta sig in mot innerstan. men nu stängs alltså pendlare från dom norra länsdelarna ute från parkeringarna.

Gunnar Oom, moderat kommunalråd i Danderyd, säger att de vill värna Danderydsborna men hade inte gjort om inte trängselskatteförsöket blivit verklighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".