Fler dödsolyckor med drogade bilförare

Knarkpåverkade eller berusade bilförare orsakar allt fler trafikolyckor i Stockholms län. Andelen dödsolyckor där berusade eller drogade förare varit inblandade har fördubblats på bara två år.
1999 var 17 procent av de som omkom i trafikolyckor i Stockholms län påverkade av alkohol eller narkotika. Två år senare, år 2001, hade andelen ökat till nästan det dubbla, 32 procent. - Vi befarar att det håller på att växa upp en trend i samhället där man tycker att det är förenligt att dricka alkohol eller ta droger och sen köra bil, och det är mycket skrämmande, säger Hans Rode, Vägverkets direktör i Stockholm till Radio Stockholm. Statistiken för hela landet är inte klar, men Hans Rode tror att ökningen av påverkade bilförare är störst i Stockholm, kanske för att det finns större vana i storstaden att träffas på en pub eller restaurang.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista