Nytt vittne hördes i rättegången om dödsmisshandeln på Kungsgatan

I rättegången kring dödsmisshandeln på Kungsgatan framträdde på torsdagen ett nytt vittne, en 29-årig kvinna. Hon hävdar att en av dom tre åtalade männen sagt till henne att han var med och sparkade Marcus Gabrielsen som senare avled.

Den man som kvinnan pekar ut är en av dom tre åtalade männen, en 19-åring som är står åtalad för mord. I tingsrätten friades han från anklagelserna om att misshandlat Marcus Gabrielsen. Däremot dömdes han till villkorlig dom för att ha misshandlat Marcus kamrat. Misshandeln av kamraten bestod i ett knytnävslag i ansiktet och en spark som träffade kamratens lillfinger.

19-åringens advokat Thomas Martinson menar att det finns oklarheter i kvinnans berättelse, bland annat menar han att dagens förhör skiljer sig från det vittnet tidigare uppgett till polisen.

Och som Radio Stockholm berättade i igår så fick rättegången en oväntad vändning igår. Det kvinnliga vittnet som då förhördes sa att hon inte varit i rättsalen tidigare. Men en kvinnlig juridikstudent som bevakar rättegången, säger att hon känner igen gårdagens vittne och att det här vittnet satt med i salen under första rättegångsdagen i hovrätten. Gårdagens vittne kan därmed vara skyldig till mened, alltså att hon kan ha ljugit när hon vittnade igår. Men detta är inte klarlagt.

Åklagare Anne-Marie Bergström har inte prata med vittnet efter anklagelserna och inget nytt förhör har hållits och vad som nu kommer att hända är oklart.

Söndagen den 22 januari är tanken att slutpläderingarna i målet ska hållas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".