Det finns grund för resningsansökan till HD i Kärleksuddenfallet

Att Högsta domstolen beslutat att Riksåklagaren ska få yttra sig i fallet om knivmordet vid Kärleksudden betyder att HD anser att det finns anledning att titta närmare på den resningsansökan som den morddömde 17-åringen lämnat in. Det säger överåklagare Jörgen Almblad till Radio Stockholm.

Det var i september för drygt ett år sen som en 14 årig pojke knivmördades vid ett bråk på Kärleksudden i Sollentuna.
Och i resningsansökan finns bland annat finns två nya vittnen som hört en annan person än den dömde 17-åringen ta på sig skulden för mordet.

När Riksåklagaren går igenom ett fall innebär det oftast att man diskuterar ärendet med åklagaren i fallet. Men när det gäller mordet vid kärleksudden så är just åklagaren JK anmäld av den pensionerade kriminalinspektören Sten Axelsson som kritisk mot åklagarens agerande under utredningen. Men att JK just nu utreder anmälan är inget som Riksåklagaren generellt kan ta hänsyn till, säger överåklagare Jörgen Almblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".