Skolstyrelsen i Värmdö mister ansvaret för skolan

Skolstyrelsen i Värmdö klarar inte av sköta skolans ekonomi . Därför kommer ansvaret att lyftas upp till kommunens högsta instans, kommunstyrelsen.
Det är den dåliga kontrollen på ekonomin som får den politiska ledningen i skolsstyrelsen att frivilligt lämna över ansvaret för grundskolan. Skolstyrelsens ledning anser inte att de ekonomiska prognoser som skolkontorets tjänstemän gjort stämmer. I slutet av maj fick politikerna veta att grund- och särskolan i Värmdö beräknas gå med 15 miljoner back i år. Men när politikerna började titta närmare på prognoserna kom de själva fram till att prognosen felade med 5 eller 6 miljoner. På kommunstyrelsens sammanträde i onsdags lade därför Christian Hansson och skolstyrelsen ordförande socialdemokraten Johanna Hållén en gemensam skrivelse där de föreslog att kommunstyrelsen axlar ansvaret för skolan. På måndag ska kommunstyrelsen i Värmdö ta det formella beslutet i frågan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".