Bestulna pensionärer ersätts av vårdbolag

Efter att en anställd på Skinnarvikens servicehus i Stockholm förskingrat tiotusentals kronor av de boendes pengar så tar nu företaget som driver hemmet - ISS Care - på sig hela ansvaret. De drabbade kommer att ersättas det säger Kristina Olsson som är ISS Cares tillförordnade regionchef i Maria-Gamla stan
En anställd vid Skinnarvikens servicehus på Södermalm i Stockholms har avskedats sedan det avslöjats att hon förskingat tusentals kronor från pensionärerna. Men det är inte första gången Skinnarvikens servicehus har problem med stölder. I höstas avslöjades en i personalen med att stjäla smycken och pengar. Nu har den kvinna som ansvarade för de boendes pengar också polisanmälts och sparkats från sin tjänst, misstänkt för peningstölder. ISS Care har lovat att betala ut pengar till alla drabbade och ser stölderna som företagsstöld. Rutinerna har brustit, det erkänner Kristina Olsson regionchef på ISS Care. För att motverka det kommer ISS Care oftare att göra kontroller hos de som ansvarar för de boendes pengar. Samtidigt pågår en utredning med målet att alla drabbade ska kunna ersättas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".