Moderaterna vill se nytt operahus i Stockholm

Moderater vill ha ny opera

Moderaterna i Stockholm har bjudit in kulturminister Leif Pagrotsky (s) till ett möte om ett nytt operahus. Enligt moderaterna är behovet stort av en ny opera i Stockholm.

I ett öppet brev till kulturminister Leif Pagrotsky skriver de båda moderata oppositionsborgarråden Kristina Axén Olin och Mikael Söderlund att Kungliga operan har tjänat ut som nationalscen för opera. Moderaterna bjuder i brevet in kulturminister Leif Pagrotsky till ett möte för att diskutera frågan.
Pagrotskys pressekreterare Thomas Johansson säger till Radio Stockholm att han inte tagit ställning till inbjudan än, men att det normala är att de i första hand diskuterar sådana här frågor med lokala socialdemokrater eller lokala samarbetspartier. Någon utredning kring att eventuellt bygga ett nytt operahus i Stockholm pågår inte hos kulturdepartementet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".