Skola stängde efter att elever skjutit fyrverkerier inomhus

Alla 900 elever vid Blombackaskolan i Södertälje skickades igår hem efter att några elever avfyrat en fyrverkeripjäs inomhus. Efter jullovet har det skjutits raketer varje dag både inne och utanför skolan. Igår blev situationen ohållbar och skolledningen beslöt att stänga skolan.

Ända sedan i våras har högstadielever på Blombackaskolan i Södertälje skjutit fyrverkerier både inne i skolan och utanför. Igår kulminerade situationen när en fyrverkeripjäs avfyrades mitt bland eleverna i en korridor. Skolan stängdes och de 900 eleverna skickades hem.

Ingen person har hittills kommit till skada i fyrverkeriattentaten.  Men risken att något ska hända är stor, eftersom raketerna ibland avfyrats rakt mot folksamlingar.

Enligt rektor Göran Pousette har Blombackaskolan i perioder haft stora problem med mobbning, hot och våld. Men det är inte alltid som skolan kontaktat polisen, till exempel i det här fallet.

- Det är för att vi håller på och har samtal med dem som gjort saker så att vi samlar ihop de olika händelserna till polisen, säger Blombackaskolans rektor Göran Pousette till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".