Aktion för ersättning för drabbade av elavbrott

Missnöjet hos de boende i Husby i nordvästra Stockholm växer efter det stora strömavbrottet förra veckan. Nu startas Kistaaktionen som ska bevaka de drabbades intressen.
Förra veckan drabbades 17.000 hushåll i nordvästra Stockholm återigen av ett flera dagar långt strömavbrott. Händelsen har samlat Husbyborna berättar Arne Johansson, initiativtagaren till den nystartade Kistaaktionen. Bland annat oroar sig många för att det kommer att dröja innan de får någon ekonomisk ersättning. Men Tomas Gustavsson, vice VD på Birka Energi säger till Radio Stockholm att det inte behöver finnas någon oro. Alla enkla ärenden ska klaras av på ett par veckor. Lite större och svårare ersättningsanspåk måste granskas - men ska inte heller behöva ta allt för långa tid. Exakt vilka tidspespektiv det rör sig om är svårt att fastslå idag säger Tomas Gustavsson. Men han är säker på att alla svar ska vara klara till det möte som Kistaaktionen har i Husby i nästa vecka och som Birka Energi också kommer delta i.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".