Elwe Nilsson avböjer landstingspolitik efter valet

Stockholms läns moderata trafiklandstingsråd Elwe Nilsson ställer inte upp för omval till landstingsråd efter valet i höst. Elwe Nilsson har bland annat varit med om att göra om Storstockholms lokaltrafik till dagens bolag där mycket av trafiken lagts ut på entreprenad.
Omdaningen har stundtals kritiserats hårt då den kopplats ihop med omfattande trafikproblem. Elwe Nilsson anser själv att omdaningen effektiviserat organisationen och att sänkta driftskostnader har frigjort pengar som satsats på nya tunnelbanevagnar, snabbspårväg och utökad trafik Elwe Nilsson dömdes nyligen av Stockholms tingsrätt till dagsböter för brott mot aktiebolagslagen då alla ledamöter i SL:s styrelse inte informerats i tid inför ett beslut. Elwe Nilsson har överklagat den domen Han säger nu i ett pressmeddelande att han varit heltidspolitiker i 20 år men nu vill ta det lugnare och få mer tid över för familjen. Han kommer dock fortsätta arbeta för moderata samlingspartiet som fritidspolitiker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".