Masskrock vid Stora Väsby

Ett tiotal personer har förts till sjukhus efter den stora trafikolyckan vid Stora Väsby på E4:an under tordags- förmiddagen.
33 personbilar och fyra lastbilar var iblandade i den stora seriekrocken.

Olyckan inträffade i det södergående körfältet men som en konsekvens av den större olyckan inträffade flera inte fullt så stora trafikolyckor det norrgående körfältet.

Stor räddningsinsats
Det var ett omfattande räddningsarbete. Personal från fyra brandstationer, polis och ambulanspersonal fanns på plats. Vid olyckstillfället var det mycket halt på olycksplatsen enligt Daniel Gren, räddningsledare på olycksplatsen.

Inga livshotande skador
Efter den stora trafikolyckan fördes ett tiotal personer till sjukhus. På Karolinska universitetssjukhuset i Solna vårdas nu tre av dessa personer. Tillståndet är inte livshotande, enligt presstjänsten.

Olyckan fick stora konsekvenser för trafiken på E4:an och fortfarande pågår ett arbete med bärgning och sanering vid platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".