Sökande efter föräldrapar uppskjutet

Sökandet efter de två personer som saknas i samband med en skoterfärd i Stockholms norra skärgård igår kommer troligen inte att upptas förrän imorgon. Snabbare än så kan inte Kustbevakningen få dit den rätta utrustningen.

Det var igår förmiddag som ett par tog med sin sexåriga dotter på skärgårdsisarna utanför Spillersboda. Flickan hittades senare död nära en vak i området.

Skärgårdsisarna är förrädiska just nu enligt Göran Olsson på Livräddningssällskapet. Havsis bör vara minst åtta centimeter tjock för att det ska vara säkert att ge sig ut, säger Göran Olsson till Radio Stockholm.

Enligt Bosse Rönneborg, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen var det så sent som i lördags helt öppet vatten i området i Stockholms norra skärgård, där en man och en kvinna och deras dotter försvann under söndagen. Den sexåriga flickan har senare återfunnits död men mannen och kvinnan saknas forfarande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".