Svenskbåt tvåa i Ocean Race

Efter nio månader till havs gick oceanernas maratonlopp i mål i Kiel på söndagskvällen. Tiotusentals tyskar firade hemmabåten Illbrucks seger sammanlagt. Svenska Assa Abloy blev totaltvåa.
- Rätt båt vann, men vi var värda andraplatsen, sade Magnus "Magne" Olsson till TT minuterna efter målgång. Den svenske Brommarorsmannen var tvåa med Intrum Justitia, etta med EF-båten och nu tvåa med Assa. - Ett fantastiskt facit, säger han själv. Etappen tog trots mojnande och nyckfull vind, inte mer än omkring 28 timmar. Etappen vanns av norrmännen i båten Djuice , som kämpat på den förmodligen långsammaste båten i tävlingen, slog en överraskande knock på konkurrenterna på sista etappen. Den andra svenskbåten, sponsrad av SEB, gjorde ännu ett tveksamt vägval och hamnade i nattlig stiltje, då man till och med fick ankra för att inte dras åt fel håll av strömmen. Sjua och näst sist blev slutplaceringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".