SSSK startar egen utredning kring lördagens olycka

Stockholms Skridsko Seglarklubb har startat en egen utredning efter gårdagens tragiska olycka då två män omkom efter att en grupp skridskoåkare gick igenom isen. Detta för att få klarhet i vad som hänt, säger klubbens ordförande Heinrich Blauert som är skakad efter olyckan vid Ridön i Mälaren.

Stockholms Skridsko Seglar klubb är 104 år gammal och har aldrig tidigare drabbats av en olycka med dödlig utgång, säger ordföranden Heinrich Blauert till Radio Stockholm.
- Det här är en oerhört tragisk händelse, och klubbens tankar går till dom omkomnas anhöriga.

SSSK har format en krisgrupp med medlemmar som i sitt yrke är vana med krishantering. Klubben har också startat en utredning för att ta reda på vad som egentligen har hänt, för att en sådan här sak inte ska kunna hända igen.

Vi ställer stora krav på våra medlemmar när det gäller säkerhet, säger Heinrich Blauert. För att överhuvudtaget bli medlem måste man gå ett så kallat välkommen program som är en teoretisk del med information kring utrustning, men dels en praktisk del med skridskoåkning, men också hur man använder utrustningen.

Gruppen skridskoåkare som igår gick igenom isen i Mälaren var inga nybörjare säger Heinrich Blauert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".