Tre anhålla efter attentat mot vallokal i Kista

Tre personer har nu anhållits misstänkta för attentatet mot en vallokal i Kista i mitten av december ifjol.

De tre personer som anhållits är misstänkta för brott mot terroristbrottslagen. Två av dem anhölls igår på sannolika skäl misstänkta för försök till terroristbrott samt förberedelse alternativt stämpling till terroristbrott. Den tredje som var anhållen i sin frånvaro greps idag och är misstänkt för föreberedelse alternativt stämpling till terroristbrott.

Det var natten till den 15 december ifjol som någon försökte tända eld på den irakiska vallokalen i Kista. Attentatet misslyckades och det började aldrig brinna och polisen kunde då säkra spår i form av flaskor och kläder.

En grupp som påstod sig vara en gren av terrornätverket al-Qaida tog i ett brev som skickades till medier på sig ansvaret för attentatet. Brevet var poststämplat dagen före det misslyckade brandattentatet, skrivet på svenska och innehöll kränkningar av vad som kallades otrogna. Texten avslutades med hot om att aktionen bara var en försmak inför framtiden.

Undersökningen leds av Säkerhetspolisen, Säpo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".