Krav på övervakningskameror på Stockholmskrogar

Stockholmskrogar som har öppet till fem på morgonen och som har problem med bråk och fylla måste ha övervakningskameror i entrén. Det kravet kommer Stockholms stad att ställa redan innan sommaren, säger vänsterpartisten Jackie Nylander, ordförande i stadens tillståndsutskott till Radio Stockholm.

Politikerna i Stockholm har långt gångna planer på kameraövervakning i kön till de krogar som bevisligen HAR problem med fylla och bråk och som har öppet sent på natten. Stökigast är det runt Stureplan, längst Götgatan och vid St: Eriksplan.                                                    
                                        
Bilderna från övervakningskamerorna ska enligt planerna gå direkt till polisen och inte riskera att hamna i orätta händer. Bilderna skulle också vara till hjälp om det blir bråk och ord står mot ord enligt Jackie Nylander, vänsterpartistisk ordförande i stadens tillståndsutskott.                                                                
- Få bort de här diskussionerna som finns. Vem har gjort vad och vem har sagt vad, att kunna gå till botten med vissa saker, säger Jackie Nylander till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".