Håkansson Harju överst på socialdemokraternas lista i Järfälla

Efter stridigheter inom det socialdemokratiska partiet i Järfälla, så står det nu klart att det nuvarande kommunalrådet Lotta Håkansson Harju står överst på partiets valsedel även i höstens val. Det beslutade medlemmarna i arbetarekommunen i Järfälla sent igår kväll efter en omröstning. Men valet har föregåtts av hård strid mellan två olika sidor i partiet.

Kommunalrådet Lotta Håkansson Harju är ändå nöjd efter att medlemmarna i Järfälla arbetarekommun igår kväll röstade fram henne som förstanamn på kommunens vallista i höst.

Vem som ska stå var på höstens valsedel har varit en tvistefråga bland socialdemokraterna i kommunen. På ena sidan i konflikten har Lotta Håkansson Harju stått, på den andra arbetarekommunens vice ordförande Noran de Basso. Å på mötet igår hade medlemmarna två olika vallistor att ta ställning till. De valde då att gå emot valberedningens förslag:

Arbetarekommunens vice ordförande Noran de Basso är besviken över resultatet igår kväll, som han menar kan påverka valet på ett negativt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".